Våra produkter

Vi är ett äppelmusteri men gör mycket annat också. Vi producerar rabarberdricka, rapsolja, vinäger, gelé och mycket mer. När det är säsong erbjuder vi även svamp. Nedan ser du alla våra produkter.

Äppelmust

Äppelmust är vår specialitet och den mest populära av våra  produkter. Vi mustar på äpplen från vårt närområde och helt utan tillsatser.

Musten är varsamt pastöriserad under 3–5 minuter i 78–80 grader. Detta gör att musten får längre hållbarhet samtidigt som fruktens smak och näringsämnen bevaras.

Finns i 3l och 5l bag-in-box samt 33cl flaskor.

Rabarberdricka

Rabarberdrickan är en favorit hos våra kunder. För att behålla det mesta av nyttigheterna från frukten är processen så naturlig som möjligt. Rabarberna pressas och lite socker tillsätts. Vi pastöriserar men kokar inte vår rabarberdricka, då behåller rabarberna sin smak och friskhet.

Finns i 3l och 5l bag-in-box samt 33cl flaskor.

2-årig äppelcidervinäger

Vår opastöriserade äppelmust får jäsa ut i omgångar och genom alla årstider. När kylan kommer så lugnar sig jäsningen. Då står den och gottar sig och blir kompakt. Jäsningen startar upp igen för att gotta sig med äppelmamman som ligger och äter upp den alkohol som bildats under jäsningen. Resultatet blir en god och välbalanserad äppelcidervinäger med mycket äppelarom. Vi får bästa betyg på vår vinäger. Man kan inte få nog!

Finns på finare 33cl flaska med patentkork.

Rapsolja

Vi köper rapsfrön från bönder i närområdet, ibland står det vilken gård fröna kommer från på din flaska. Vår lilla maskin fångar det bästa av fröets olja – en gyllengul rapsolja med mild nötig smak. Vi lägger tid och omsorg för att just få ut det bästa av fröet.

Vi har smakerna citron, grape, rosmarin, basilika samt oregano att välja på. De smaksatta finns på 250 ml flaska.

Neutral finns i 3l bag-in-box samt på flaska 500 ml och 250 ml.

.

Äppelgelé

Vi tillsätter socker och gelatin till vår äppelmust för att göra en smakrik gelé. Passar bra till mat och ostbricka, men även till morgongröten.

Vitt te

Vårt vita te föddes en kall höstdag genom en blandning av de produkter som vi förädlar i musteriet.

Det består av rabarber, äpplen, päron, röda vinbär och lite ingefära för att ge det det sting. Låt ditt te dra minst i 3-5 minuter för bästa smak. Värm upp igen och njut.

Förpackning innehåller 60 gram.

Svamp

Svampplockning är en av våra roligaste hobbies. Det är så skönt att komma ut i Kolmårdsskogens stora skafferi och plocka svamp och bär.

Svampen är varsamt torkad och paketerad så att vi kan njuta av det vår jord producerar till oss året om. God att använda i såser och grytor. Låt fantasin flöda i köket.

Förpackning innehåller 20 gram.

Bivaxduk

Tillverkad av 100% bomullstyg, bivax samt ekologisk rapsolja.

Använd bivaxduken istället för plast och minska din plastanvändning i hemmet. Lägg om osten, skålen, frukten eller slå in smörgåsen/kakan.

Duken är rund och finns i 3 storlekar: 28×28 cm,  18 x18 cm och 13×13 cm. De kan postas om så önskas. Den lilla vaxduken (13×13 cm) fungerar även bra som kork på vinflaskan/äppelmusten.

Tvättättika

Bra för dig och miljön. Kan andvändas både som tvättmedel och sköljmedel.

Skonsamt för kläder och miljö.

Finns i flaska 500 ml.

Salt

Havssalt som är smaksatt med olika sorters svamp: gul kantarell, trattkantarell och Karljohansvamp. 

Finns i förpackning á 90 gram.

Ulltvålar

Ulltvålar används precis som vanlig tvål. Det är en tvål intovad i ull – som varken kladdar eller glider runt. Den ligger fint där det ligger, som en doftkudde.

Ulltvål har en skrubbeffekt och fungerar extra bra till trädgårdshänder. Nästan som en peeling. 

En tvål väger 100 gram.

Kaffefilter

Kaffefilter gjorda av lintyg. De kan rengöras och återanvändas, om och om igen. På så sätt sparar du på miljön och plånboken.

Rengör filtret genom att koka det i vatten.

Storlek: 1×4, som är en av de vanligaste storlekarna för kaffefilter.

Tändkottar

Kottar från Kolmårdsskogen som är doppade i återvunnen stearin.

Använd grillkottarna för att enklare tända din grill eller brasa.

Varje påse innhåller tio tändkottar. 

Tändvätska

Miljövänlig tändvätska gjord på rapsolja. Tändvätskan är en biprodukt från vår egen tillverkning av rapsolja.

Användning: Spruta tändvätska på grillen och låt dra 2–4 minuter. Därefter kan du tända grillen. 

Finns i flaska 500 ml.